Vigtig information vedr. corona-virus

Corona: Information om børnepasning og skoler

Kære forældre. Fra mandag er skoler, SFO’er og dagtilbud lukket.

I Herning Kommune arbejder vi lige nu hårdt på at lave en plan for nødpasning af børn. Vi forventer at melde planen ud over middag torsdag 12.marts.

Hvis I har mulighed for det, opfordrer vi til at holde børnene hjemme allerede i dag og fredag.

Målet for nødpasning er at sikre de vitale funktioner i samfundet og bidrage til at inddæmme corona-virus.

Vi oplever at Aula og andre systemer i perioder er overbelastede.
I behøver derfor ikke at kontakte skolen/daginstitutionen for at melde fravær – det er helt ok at holde børnene hjemme.

Vi melder planen for nødpasning ud både på www.herning.dk og på skolens/daginstitutionens egen hjemmeside, så snart den er klar.

COVID19 – skoler og daginstitutioner lukkes fra mandag

Kære forældre.

Som meddelt af Statsministeren onsdag aften, vil alle Herning Kommunes skoler og daginstitutioner som udgangspunkt være lukket fra og med mandag 16.marts.

Torsdag midt på dagen vil vi melde nærmere ud, i hvilket omfang der vil være nødpasning af børn. Muligheden for nødpasningen gælder, hvis alle forældre både har kritiske samfundsfunktioner, og ikke har andre pasningsmuligheder.

Du kan følge med i lokale forhold på www.herning.dk og landsdækkende forhold på www.coronasmitte.dk

Attention parents!

As announced by the Primeminister on Wednesday evening all schools and daycare-institutions will be closed from Monday March 16th (including Monday) due to the Corona/Covid19-situation.

On midday on Thursday March 12th we will communicate further on emergency childcare options. Emergency child care is only an option if all parents have jobs of critical importance, and no other care option is available.

More information on the large scale national measures regarding Corona/Covid19 is available here https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/in-english

All schools and daycare-facilities in Herning Municipality will be closed from Monday March 16th and for, at least, 14 days.

Children between the ages og 0 and 9 (3rd grade) will be taken care of in emergency childcare in six different localities, with plenty of adult supervision.
(See where your child belongs on this page: https://nyheder.herning.dk/nyhedsarkiv/2020/mar/liste-over-noedpasnings-distrikter)

The children will be divided into small groups to prevent spreading disease, and the adults will not be in contact with all children. At all six locations there is plenty of room for the number of children currently signed up.

We strive to ensure, that all pre-school children will have at least one familiar adult present at the emergency childcare.

Please note, that children who are sick will not be eligible for emergency childcare.

Extraordinary situation – needs might change

Please remember that emergency childcare is only available for children who have all parents serving in jobs that are critical to uphold society, and no other form of care is available.

However, we fully understand, that the need for emergency childcare can change as the situation develops, and a parent is called upon to serve in i.e. the health sector. If the need changes please contact us at: [insert Aula/mail-address]